2016

Mede mogelijk gemaakt door

Op 5 mei 2016 organiseert ‘Het Vrije Westen’ voor de vijfde keer het Bevrijdingsfestival Amsterdam in het Westerpark. In 2016 valt Bevrijdingsdag op Hemelvaartsdag en kan de bevrijding en de vrijheid door iedereen gevierd worden!

Naast het Bevrijdingspodium met o.a. de Ambassadeur van de Vrijheid is er natuurlijk ook de SENA talent stage met een mooi programma van leuke en verrassende bands.

​

En er is veel meer. Rijdende keukens, verschillende podia gehost door onze partners in het Westerpark, het Plein van de Vrijheid, Speeddaten met Veteranen, Vrijheidscolleges, oude voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, Lindy Hop workshops en niet te vergeten onze leuke Kidsarea. 

​

Je kunt ons ondertussen volgen op Facebook voor meer info.

Rapper Def P. was frontman van de Osdorp Posse, en had vele hits zoals o.a. ‘Bubbelbad’ en ‘Origineel Amsterdams’. Pascal is een alleskunner: grafisch ontwerper, schrijver, radiopresentator, columnist en natuurlijk muzikant. 

Hij is de Amsterdamse Ambassadeur van de Vrijheid 2016 en speelt op het Bevrijdingspodium van 22.00 tot 23.00 met de Beatbusters.