2017

Mede mogelijk gemaakt door

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Ook dit jaar staan we in Amsterdam in Cultuurpark Westergas fabriek stil bij de vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld. Om te vieren dat wij vrij zijn, vieren we dit elk jaar met het Bevrijdingsfestival. De Bevrijdingsfestivals worden gecoördineerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

​

Programma:

Het Bevrijdingsfestival Amsterdam viert de vrijheid met maar liefst zeven podia in het Westerpark.

Op het Bevrijdingspodium optredens van de Ambassadeur van de Vrijheid De Jeugd van Tegenwoordig, Gallowstreet, Skip & Die, The Cool Quest, Amariszi en Vic Willems.

Op het Sena Performance Stage spelen Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Eins, Zwei Orchestra, Radio Eliza, Breaking Levees, Jeangu Macrooy, The Mysterons, Yellow Grass en Diouff.

Click X Westerunie, Mossel & Jajem en Pacific Parc hosten een podium en de Vrije Universiteit organiseert een Vrijheidsmaaltijd met als thema onze debatcultuur.

Verder onder meer het Familie Vrijheidsplein met verhalen van Oorlog in mijn Buurt, Vrijheidscolleges door Fidan Ekiz, Dolf Jansen en Simone van Saarloos, Lindy Hop dansers, Speeddaten met Veteranen, Rijdende Keukens en de Vrijheidsmarkt.

Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen 2017

​

Wat hebben we een waanzinnig leuk feest achter de rug. Met te gekke optredens, goed weer en een line-up om van te smullen, vierden we de vrijheid. 

​

En wat een waanzinnig mooie opkomst. Het was een tikkeltje fris maar gelukkig bleef het droog. Bedankt alle bezoekers en tot volgende jaar!

We hebben de foto’s nog (gemaakt door de Fotomeisjes) en een super aftermovie gemaakt door Motion Identity van Veejays.com. Je kunt ons ondertussen volgen op Facebook voor meer info.