Familie Vrijheidsplein

Oorlog in mijn Buurt - Oudere Amsterdammers vertellen hun oorlogsverhaal in een intieme huiskamersetting. Alle kinderen zijn welkom om te komen luisteren en verhalen te horen over hun stad in oorlogstijd.

Natuurlijk mag je ook vragen stellen! Lees alvast oorlogsverhalen uit interviews die kinderen uit heel Amsterdam hielden op de website van Oorlog in mijn Buurt.

Mede mogelijk gemaakt door

Kunstsmaak - pakt deze editie extra uit met een bont gezelschap vrienden. Ons motto dit jaar; de vrijheid om te kiezen. Wij hebben in Nederland de luxe om keuzes te maken. Laten we dat vandaag feestelijk en bewust doen. 

Kom vreedzaam stoeien met de Sumo Blubbel, of Jeu de Boulen bij de pop-up baan van Mooie Boule. Maak je eigen schaafijsje met suikervrije siropen bij de Schaafijskar, eet wat bij Ira’s ‘Vegan Soul Food’ - KunstSmaak keet. Zelfs nog mooier; kom met de hele familie mee-koken bij de Volksbouwkeuken van ontwerper Elmo Vermijs! De Kas Kantine en Guerilla Kitchen begeleiden de korte gezonde kookworkshops en vertellen over manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Als kers op de taart is er de reggae sound system van Ira Toen, om het Familie Vrijheidsplein te voorzien van nóg meer tropische zonnestralen.

Facebook        Website

Voetjes van de vloer - Rond zweven in een heuse zweefmolen van bijna 100 jaar oud, is een belevenis! Gered van de vergetelheid, geverfd, gesmeerd en gepoetst is de molen klaar, om overal een blij zweeffeestje te geven.

Voetjes van de Vloer...............en zweven maar !!!

Facebook        Website

Suzy’s Rainbow Schmink - tovert met prachtige regenboogschmink kindergezichtjes in een handomdraai om tot een prachtige vlinder, prinses, elfje of zelfs spiderman. En natuurlijk met een vrijheidssymbool!

Met ruim 100 voorbeelden om uit te kiezen is er voor ieder wat wils. Laat u betoveren tijdens Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen!

Facebook        Website