Familie Vrijheidsplein

Facebook        Website

Facebook        Website

Kunstsmaak - pakt deze editie extra uit met een bont gezelschap vrienden. Ons motto dit jaar; de vrijheid om te kiezen. Wij hebben in Nederland de luxe om keuzes te maken. Laten we dat vandaag feestelijk en bewust doen. 

Kom vreedzaam stoeien met de Sumo Blubbel, of Jeu de Boulen bij de pop-up baan van Mooie Boule. Maak je eigen schaafijsje met suikervrije siropen bij de Schaafijskar, eet wat bij Ira’s ‘Vegan Soul Food’ - KunstSmaak keet. Zelfs nog mooier; kom met de hele familie mee-koken bij de Volksbouwkeuken van ontwerper Elmo Vermijs! De Kas Kantine en Guerilla Kitchen begeleiden de korte gezonde kookworkshops en vertellen over manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Als kers op de taart is er de reggae sound system van Ira Toen, om het Familie Vrijheidsplein te voorzien van nóg meer tropische zonnestralen.

Oorlog in mijn Buurt - Oudere Amsterdammers vertellen hun oorlogsverhaal in een intieme huiskamersetting. Alle kinderen zijn welkom om te komen luisteren en verhalen te horen over hun stad in oorlogstijd.

Natuurlijk mag je ook vragen stellen! Lees alvast oorlogsverhalen uit interviews die kinderen uit heel Amsterdam hielden op de website van Oorlog in mijn Buurt.

Voetjes van de vloer - Rond zweven in een heuse zweefmolen van bijna 100 jaar oud, is een belevenis! Gered van de vergetelheid, geverfd, gesmeerd en gepoetst is de molen klaar, om overal een blij zweeffeestje te geven.

Voetjes van de Vloer...............en zweven maar !!!

Suzy’s Rainbow Schmink - tovert met prachtige regenboogschmink kindergezichtjes in een handomdraai om tot een prachtige vlinder, prinses, elfje of zelfs spiderman. En natuurlijk met een vrijheidssymbool!

Met ruim 100 voorbeelden om uit te kiezen is er voor ieder wat wils. Laat u betoveren tijdens Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen!

Facebook        Website

Bio Suikerspin - Rhea’s Veda is er deze keer weer bij met haar knalroze luchtkasteel. Kom langs en kies uit zoete verleidingen zonder je zorgen te maken. Bio Suikerspinnen, popcorn en limonade, zonder geur, kleur &smaakstoffen.

Waarom biologisch? Waarom NIET! 

Rhea’s Veda is naast de bedenker van de Bio Suikerspin ook initiator van andere ludieke projecten in het kader van verbinding en natuurlijke & plantaardige voeding.

Samen, plantaardig, hergebruik, bewustzijn en creatie zijn de ingrediënten die het Ayurvedisch kook atelier verwerkt om de wereld een stukje kleurrijker te maken.

Facebook        Website

Hollandsche Poffertjes - Hollandse eerste poffertjesbakbromfiets

Met recht een “bakfiets”. Mooie Oud Hollandse uitstraling met veel hout- en koperwerk. Het is meteen gezellig!