SOOP: Lindy Hop - Dit jaar ook weer Lindy Hop op het Vrije Westen. Van 14.00 tot 18.00 uur zijn er optredens, workshops en live muziek georganiseerd door Swing Out Of Pocket (SOOP). SOOP is een wekelijkse dansavond in de Kompaszaal op het KNSM eiland waar Lindy Hoppers samenkomen om te dansen op live muziek. Mede dankzij SOOP is de Lindy Hop de laatste jaren terug van weggeweest. De Lindy Hop komt uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en is gebaseerd op jazzdans, tap en charleston. Het bestaat uit solo- en partner bewegingen en wordt grotendeels geimproviseerd. Je krijgt om de sfeer te proeven de kans mee te doen aan verschillende workshops solo Charleston en partner Lindy Hop.

Facebook        Website        Filmpje

Website        Filmpje

Speeddaten met Veteranen - Wat is vrijheid? Zeggen wat je denkt? Doen wat je wilt? Hoe is het om níet in vrijheid te leven? Wat kan jíj doen om bij te dragen aan vrijheid? Veteranen zetten zich sinds jaar en dag wereldwijd in voor vrede, veiligheid en vrijheid. Zij zijn in gebieden geweest waar géén vrijheid was. De ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens een oorlog of vredesoperatie kunnen heel ingrijpend zijn. Nieuwsgierig naar de ervaringen van veteranen? Zin in een leuk gesprek mét inhoud? Stel je vragen aan de veteranen en sta samen met hen stil bij het thema “De vrijheid omarmd”. Speeddaten met veteranen is een initiatief van het Veteraneninstituut. Het Vi streeft naar optimale zorg voor veteranen en hun naasten, verspreidt kennis over onderwerpen die voor veteranen van belang zijn en bevordert wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Ook zet het Vi zich actief in voor de maatschappelijke erkenning van en waardering voor veteranen.

Vrienden van Hembrug - De colonne voertuigen die deelneemt aan Bevrijdingsfestival Amsterdam / Het Vrije Westen bestaat uit voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog.

Facebook        Website        Filmpje