Sena Performers Stage

Facebook        Filmpje

Facebook        Website           Filmpje

Mede mogelijk gemaakt door

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest - Bombita’s ontbreken, maar verder klinkt het Thijs Boontjes Dans -en Showorkest op hun nieuwe EP als een kruising tussen Herman Brood en Andre Hazes. Nederlandstalige rock ’n roll dus over thema’s als seks en drank. Het is eerder gedaan, maar zelden met zoveel humor en flair als Thijs en zijn orkest. Of met zoveel muzikaal vakmanschap. Thijs is naast verdienstelijk zanger ook hoogbegaafd organist en zijn orkest weet eveneens van wanten. Op half oor niveau is het Thijs Boontjes Dans -en Showorkest een geslaagde grap, wie met aandacht luistert hoort een serieuze muzikant, die zijn doorwrochte liefdesliedjes brengt met een knipoog en een traan. Het is geen toeval dat het Orkest onderdak heeft gevonden bij het enige echte label voor levensliederen in de lage landen, Top Notch.

Eins, Zwei Orchestra - De Utrechtse band Eins Zwei Orchestra bracht vorig jaar hun derde studioalbum ‘Hope, Sign, Community’ uit. Op deze langspeler vertelt Eins Zwei Orchestra het uitermate actuele verhaal van gewone mensen die, ongewild en onverwacht, een held werden. Basisthema is het iconische beeld van ‘Tankman’. De man die, gewapend met slechts 2 boodschappentasjes, een heel cordon tanks tegenhield na de bloedig neergeslagen studentenopstanden in 1989, in China. Het herkenbare geluid van galmende gitaren en gruizige analoge synths in combinatie met mooie melodieën en romantische vocalen floreren net zoals op de vorige twee albums. Op ‘Hope, Sign, Community’ is er meer ruimte voor de vrouwelijke vocalen van Lydia van Maurik en nieuwkomer Tamara van Esch (bekend als Mevrouw Tamara). In vergelijking tot het eerdere werk van Eins Zwei Orchestra, is de sound daarom frisser en directer geworden.

Radio Eliza - Radio Eliza bestaat uit een zestal jonge muzikanten die met catchy hooks en electronische beats een storm van vrolijkheid de zaal in blazen. Een frisse, inventieve band, die zich niet laat beperken door de grenzen van hun genre. De vrolijke indiepop doet denken aan artiesten als The Wombats, Phoenix en MGMT. In 2015 besluiten ze om deel te nemen aan de Amsterdamse Popprijs. Met succes! Tijdens de finale in een uitverkochte Melkweg veroveren ze de harten van zowel jury als publiek. De jury verkondigde: "Ze hebben de sound, ze hebben de songs, ze hebben de toekomst", en riep Radio Eliza uit tot winnaar.

Begin 2016 kwam de eerste single 'Kids' uit. 3FM zei over deze single: "Kids klinkt alsof je 'm al jaren op de radio hoort: vrolijke indiepop die snel in je hoofd blijft hangen."

Facebook        Website           Filmpje

Facebook        Website           Filmpje

Facebook        Website           Filmpje

Breaking Levees - If there is a desire to see the unseen.., than drive man, drive.

Breaking Levees, rockin' and rollin' as if the dust and the dirt of the musical landscape had nothing better to do than collect scorpion skulls. Breaking Levees are the free wheelin' fellas responsible for the resurgent sound of good time "ramble house rock", causing the rock and roll high waters to rise high again.   

Breaking Levees, a bunch of good time sinners and saviors alike, getting all the boys and girls sexed up and sweaty on the beer stained dance floor. All those crazy legged kids and cats that have been diggin' the Breaking Levees sound for years will be talking your ear off telling you tales about the infamous Breaking Levees backlash toe tappin', hip snakin', bootie quaken sounds, it's the hold tight and let go go go. Don't be left on the outside, brothers and sisters, get in on the know.

Jeangu Macrooy - (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. Op zijn debuut-EP 'Brave Enough', die uitkwam op 7 april 2016, staan Jeangu's soulvolle stem en persoonlijke nummers centraal, die zich bewegen van rauw en uitgesproken naar kwetsbaar en intiem. De dag van de release werd hij door 3FM uitgeroepen tot 'Serious Talent' en de week daarop speelde Jeangu zijn eerste single 'Gold' live bij De Wereld Draait Door èn op 3FM. Deze zomer stond hij met zijn band op diverse festivals, waarna hij in het najaar met de Popronde - waarvoor hij tot ‘Oor Talent’ werd benoemd - door heel Nederland trok. Daarnaast verzorgde Jeangu de voorprogramma's voor de volledige Nederlandse clubtours van Blaudzun, Remy van Kesteren en Bernhoft. In Januari gaf Jeangu met zijn band een optreden op showcase festival Noorderslag. Zijn debuut album - eveneens geproduceerd door Perquisite - zal uitkomen in de lente van 2017.

Facebook        Website           Filmpje

The Mysterons - “Donkergerande, mysterieuze muziek met een zoetzuchtende sirene op zang – de Amsterdamse band The Mysterons maakte in korte tijd indruk met haar door bordkartonnen sci-fi en glooiende pyschedelica beïnvloede liedjes.” (Kicking the Habbit). Vermeng de experimentele grooves van de Jungle by Night – ritmesectie met de space-sounds van Jordy Sanger, voeg daar de dromerige zang van Josephine van Schaik bij en je hebt een uniek palet aan sounds, in verschillende media inmiddels omschreven als ‘Pop Noir’. Inspiratie haalde de band ook uit verschillende uithoeken. Captain Beefheart, Asha Bhosle en Phillip Glass liggen met enige regelmaat op de draaitafel van de bandleden. Op 10 februari 2017 is het debuut album 'Meandering' bij Excelsior Recordings gereleased.

Yellow Grass - Yellow Grass brengt sinds haar ontstaan in 2012 een warme Americana sound. Sinds de release van hun debuutalbum “More Than You Should Know” (2014) is de band hard bezig met het veroveren van hun plek in de Nederlandse muziekscene. Met optredens op o.a. Crossing Border Festival, Paradiso en DWDD, het verzorgen van aftershows van The Dixie Chicks en Bryan Adams, meer dan 1.7 miljoen Spotify-streams voor de titelsong van hun debuutalbum en de titel Radio 2 Nieuwe Naam zijn ze goed op weg.

Yellow Grass laat zich inspireren door bands als Crosby Stills & Nash, Fleetwood Mac, Ryan Adams, Eagles, Venice en Civil Wars. Een volwassen sound die de klassieke Americana-invloeden combineert met de energie van jonge muzikanten.

Facebook        Website           Filmpje

Facebook        Instagram        Filmpje

Diouff - Een nieuwe rots in de Nederlandse branding bestaande uit Bram van den Oever, Dion Cassius en Len van de Laak, die eerder hun sporen verdienden bij o.a. Bertolf, Jawat, Duvelduvel en Gluid. Diouff is nieuw, fris, gelaagd en spannend. Elektronisch maar met een flinke dosis organische elementen en met Nederlandstalige vocalen als episch centrum. Nedertronica. Vorig jaar tekenden de heren een contract bij V2 Benelux en werkten sindsdien aan hun debuutalbum met Reyn Ouwehand.

MC PPholl - Ook dit jaar zal mc ppholl voor het derde achtereenvolgende jaar de SENA stage hosten op Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen. Normaal kan je MCPPpholl vinden in clubs en op festivals temidden van dj’s. Wellicht kennen jullie hem van zijn vroegere “residencies” zoals Chemistry @ Escape, Timemachine @ Melkweg, Earth @ Paradiso alsmede zijn talrijke optredens met DJ Per. Daarnaast heeft hij ook Mainstages gehost op Festivals zoals Tomorrowland, A Day At The Park, Lowlands, Mysteryland en Awakenings.

Music is the language, love is the message……

Facebook        Website           Filmpje

Dj George Oostdijk - Bassist, begon met draaien in Paradiso begin jaren 90 met de Jacaranda Lounge in de bovenzaal, later beneden met de Noodlanding. Na 14 jaar Melkweg met Ctrl Alt Dance, inmiddels een eigen avond in Pakhuis Wilhelmina "Lust For Life”, wat ook elke maand plaats vind in Bergen de Taverne. Verder is George veel te horen op jaarlijkse evenementen als het Boekenbal, Nacht v/d Geschiedenis en de World Press uitreiking.