Vrijheidscolleges 2017:

lezingen over de vrijheid in het Ketelhuis

Meer dan 35 Vrijheidscolleges in 10 provincies tussen 12 maart en 5 mei met sprekers Eric Corton, Prem Radhakishun, Simone van Saarloos, Naema Tahir, Dolf Jansen, Fidan Ekiz, Sunny Bergman, Boris van der Ham en Maarten van Rossem. Op Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen zullen de volgende sprekers een college geven: Fidan Ekiz, Dolf Jansen en Simone van Saarloos. Allemaal in de Grote Zaal van het Ketelhuis.

Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in een tijdperk van terrorisme en Trump? Geldt de vrijwaring van angst en gebrek ook voor vluchtelingen? Hoe gaan we om met de vrijheid van religie als deze botst met de vrijheid van meningsuiting? Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens de Vrijheidscolleges 2017.

 

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. In samenwerking met tien Bevrijdingsfestivals brengen de Vrijheidscolleges een publiek op de been voor deze fundamenten van onze rechtstaat en democratie. In elke provincie vinden meerdere lezingen plaats: in de aanloop naar 5 mei, en op 5 mei zelf tijdens het Bevrijdingsfestival. De Vrijheidscolleges vinden plaats in Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen.

Kijk hier de aftermovie van de Vrijheidscolleges 2016:

Tussen 12 maart en 5 mei 2017 vinden in tien provincies in Nederland diverse Vrijheidscolleges plaats. Dit zijn lezingen over fundamenten van de democratie, voorgedragen door Eric Corton, Prem Radhakishun, Simone van Saarloos, Naema Tahir, Dolf Jansen, Fidan Ekiz, Sunny Bergman, Boris van der Ham en Maarten van Rossem met als thema’s de Vrijheid van Meningsuiting, de Vrijwaring van Gebrek, de Vrijheid van Religie en de Vrijwaring van Angst. 

De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk en iedereen is welkom.